En stresshuvudvärk är precis vad det låter som: en spänningshuvudvärk.

21 Mar, 2022 | aphex-admin232 | No Comments

En stresshuvudvärk är precis vad det låter som: en spänningshuvudvärk.

Spänningshuvudvärk är den vanligaste formen, och den kan ge mild, måttlig eller svår smärta i huvudet och nacken. Vissa människor beskriver en stresshuvudvärk som att de känner sig som ett band runt huvudet.

Spänningshuvudvärk är oftast episodiskt för de flesta. I genomsnitt inträffar dessa en eller två gånger i månaden. Spänningshuvudvärk kan å andra sidan vara långvarig.

Enligt Cleveland Clinic lider cirka 3% av amerikanerna av kronisk huvudvärk, vilket är de som dröjer sig kvar i mer än 15 dagar på en månad. Enligt en ny studie är spänningshuvudvärk dubbelt så vanligt hos kvinnor som hos män.

  • Symtom på spänningshuvudvärk
  • Symtom på spänningshuvudvärk inkluderar:
  • dov huvudvärk smärta
  • en stickande känsla i pannan
  • obehag i pannan och hårfästet

I de flesta fall är besvären måttliga till måttliga, men de kan också vara allvarliga. I den här situationen kan du förväxla en spänningshuvudvärk med migrän, och en eller båda sidorna av huvudet kan påverkas av denna typ av huvudvärk.

Men migränliknande symtom som illamående och kräkningar saknas vid spänningshuvudvärk. En ovanlig komplikation av spänningshuvudvärk är känslighet för lätta och höga ljud, liknande migrän.

Behandlingsalternativ för spänningshuvudvärk

Äldrevård samt medicinering,

Att dricka extra vatten är ett bra ställe att börja. Du kan behöva dricka mer vatten om du känner dig törstig. Tänk också på hur mycket sömn du får. Brist på sömn kan orsaka spänningshuvudvärk. Undvik också att hoppa över måltider, eftersom det kan orsaka huvudvärk.

OTC smärtstillande medel som ibuprofen och aspirin kan användas om ingen av de andra metoderna fungerar. Det är bäst att använda dessa endast när det behövs.

“Överanvändning” eller “rebound” huvudvärk kan bero på överdriven användning av OTC-läkemedel, enligt Mayo Clinic. När din kropp blir beroende av medicin kan du drabbas av abstinenshuvudvärk.

Det finns en positiv syn på dem som lider av spänningshuvudvärk.

Det är vanligt att spänningshuvudvärk svarar på behandlingen och orsakar sällan bestående hjärnskador. Kronisk spänningshuvudvärk, å andra sidan, kan skada ditt liv.

Att ha huvudvärk kan göra det svårt för dig att ägna dig åt fysisk aktivitet. Att missa jobb eller skoldagar är en annan möjlighet. Rådgör med din läkare om situationen förvärras.

Allvarliga symtom bör aldrig ignoreras. Om du upplever en snabbt insättande huvudvärk eller huvudvärk åtföljd av något av följande symtom, bör du söka medicinsk hjälp direkt en gång.

  • ett sluddrigt tonfall
  • en skakig fot
  • febrigt

Write Reviews

Leave a Comment

No Comments & Reviews