Enkla tips för att förbättra ditt minne

20 Aug, 2021 | aphex-admin232 | No Comments

Enkla tips för att förbättra ditt minne

När vi går igenom livet tenderar vi att glömma saker ibland. Att glömma är ganska normalt eftersom vi alla lever ett hektiskt liv. Det kanske dock inte är roligt. Så här är några tips för att förbättra ditt minne.

Prova meditation

Vi är alla upptagna och har mycket att tänka på. När vi tar några minuter av våra liv för att meditera genom att göra något enkelt som andningsräkning beteendehälsovård, hjälper det att ta bort de virrande tankarna vi alla har. Meditation kan hjälpa till att lindra våra hjärnor, vilket i sin tur kan hjälpa till med vårt minne.

Ta saker långsamt

Om vi ​​saktar ner våra liv och inte har för bråttom kan det hjälpa till att komma ihåg saker. Att gå långsamt och enkelt kan vara särskilt användbart för människor som åldras. Att koppla av är i alla fall en bra idé för vår allmänna hälsa.

Försök att göra saker en i taget

Om något som TV: n distraherar dig är det svårt att fokusera på andra saker som kan vara viktigare. Så när något ska göras, gör det bara och låt telefonen eller TV: n vara.

Få mer sömn

Din kropp behöver gott om vila varje natt, minst sju timmars sömn. Det hjälper din allmänna hälsa, inklusive din hjärna, vilket bör hjälpa till att förbättra ditt minne.

Anteckna på din telefon

Det finns appar som låter dig ta anteckningar på din telefon. Du kan till exempel göra matlistor eller att-göra-listor genom att helt enkelt använda appen. Anteckningsapparna är bekväma och enkla att använda.

Använd Post-it-anteckningar

om du inte vill använda appar på din telefon (eller till och med om du gör det) är Post-it-anteckningar ett bra alternativ. Och du kan sätta upp dem var som helst: i ditt kylskåp, i din bil, på din ytterdörr och många andra ställen. Och anteckningarna finns i alla olika färger, så de är trevliga att se.

Håll dig vid god hälsa

Att ha en frisk kropp hjälper mycket till att förbättra ditt minne. Att träna regelbundet och ha goda matvanor är viktiga för att hålla hjärnan akut.

Håll dig organiserad

Om ditt hem är rörigt, kan det mycket väl göra att din hjärna också blir rörig. Ha och spara listor över saker som måste göras, som att diska, dammsuga, gå till affären, etc.

Hantera din hälsa

Om du har hälsoproblem, se till att du tar de rätta medicinerna du behöver för att hålla ditt problem på avstånd. Se också till att du träffar din läkare regelbundet, och din tandläkare och ögonläkare också.

Andra idéer

Det finns kosttillskott du kan ta som kan hjälpa till med dina minnesproblem. Fiskolja har varit känt för att hjälpa till med hjärnans hälsa, visar forskning. Att kolla med din läkare kan vara en bra idé om du vill gå den här vägen.

Det finns också många resurser som böcker och CD -skivor som kan hjälpa till att förbättra ditt minne. Många är värda att söka. Att förbättra ditt minne kan ta lite tid, tålamod och kärlek till dig själv för att få det gjort, men det är värt ansträngningen.

Läs också Matar du narcissistisk tillförsel?

Write Reviews

Leave a Comment

Please Post Your Comments & Reviews

Your email address will not be published.

No Comments & Reviews