Matar du narcissistisk tillförsel?

20 Aug, 2021 | aphex-admin232 | No Comments

Matar du narcissistisk tillförsel?

Narcissister hungrar efter att få sina behov tillgodosedda. Om du har en nära relation med en narcissist förväntar de dig att du ska ge dem. Uttrycket “narcissistisk tillgång” är baserat på den psykoanalytiska teorin som rör väsentliga behov hos spädbarn och småbarn för att behålla sin mentala och emotionella jämvikt. Förlust av nödvändiga förnödenheter i barndomen kan leda till depression; och senare försök att få dem genom beroende och andra medel.

Narcissister; bristande jag och inre resurser gör dem beroende av andra människor för att bekräfta deras nedsatta självkänsla och bräckliga ego. De validerar bara sig själva som reflekterade i andras ögon. Trots sin fasad av förtroende, skryt och självflatteri längtar de efter uppmärksamhet, respekt och ständig beundran och fruktar faktiskt att de är oönskade.

Hur narcissister får sitt utbud

Andra människor används som föremål för att tillhandahålla sitt förråd. Freud identifierade två huvudvägar för att uppfylla narcissistiska förnödenheter: Aggression och otacksamhet. Så småningom kallade han dem sadistiska och underdåniga. För att beundras och få sitt utbud använder narcissister olika strategier, inklusive visningshantering. De tackar sig själva med sin charm, känslomässiga intelligens, skryt, förförelse och manipulation. Att få uppmärksamhet och beundran ökar deras svaga jag och brist på självkänsla.

De manipulerar och försöker kontrollera vad andra tycker för att må bättre om sig själva, göra; narcissister medberoende; på erkännande från andra. Om du vägrar att tillhandahålla vad de vill och behöver, tillgriper de sina sekundära medel: Aggressivitet med narcissistiskt övergrepp. De går till offensiven, attackerar och förringar dig. Genom att rabattera dig, i deras ögon, blir deras självbild förhöjd. I relationer kan de bli sadistiska. När deras övergrepp eskalerar blir deras partner och medarbetare passiva och underdåniga för att undvika att bli attackerade och för att upprätthålla förhållandet. Genom att anta en underordnad roll upprättar du en ohälsosam dynamik; relationer med en narcissist.

Typer av narcissistisk utbud

Eftersom deras självkänsla bestäms av vad andra tycker om dem, använder narcissister relationer för självförstärkning. Alla måste mata dem. Dessutom söker de validering och uppmärksamhet i sitt offentliga och professionella liv. Andra människor förbättra som föremål för att tillhandahålla sitt förråd. Till exempel kan de behöva ständiga komplimanger eller applåder, mer status och pengar, eller kan kontrollera sitt utseende i spegeln flera gånger om dagen. Några exempel på narcissistisk tillgång är:

* Beröm och komplimanger
* Prestationer och professionell framgång (även om du fuskar eller använder
oetiska medel)
* Ekonomisk vinst på något sätt
* Statussymboler, till exempel ett stort hem, guldtoalett, dyr bil, 5-stjärniga restauranger
och hotell
* Bekanta med kändisar, offentliga personer och andra personer
och institutioner med hög status
* Bär designermärken och dyra tillbehör och smycken
* Använda alkohol, droger eller annat beroende
* Sex
* Framkallar argument, känslomässiga reaktioner och kaos
* Uppmärksamhet i nyheter eller sociala medier
* Att beundras och älskas av romantiska partners
* Att ha en kompis som andra önskar, till exempel en troféhustru eller inflytelserik eller
framgångsrik make
* Tacksamhet

Narcissists omättliga behov

För en narcissist, som en missbrukare, är det överlevnad. De längtar efter erkännande och har ett omättat behov av att beundras. Psykoanalytikern Heinz Kohut konstaterade att hans narcissistiska klienter led av djup alienation, Under ytan saknade de tillräckliga inre strukturer för att upprätthålla sammanhållning, stabilitet och en positiv självbild för att stödja en stabil identitet.

Narcissists tidiga förluster, tomhet och behov är så stora och smärtsamma att när de inte uppfylls, sönderfaller de mentalt. Således är deras behov av deras utbud oändligt. De kräver kontinuerlig trygghet från omgivningen, men som en parasit, oavsett hur mycket du ger, räcker det aldrig för att fylla deras tomhet och tillfredsställa deras hunger. Deras behov är konstant och obevekligt. Precis som vampyrer som är döda inuti, utnyttjar och tömmer narcissister de som är runt dem. När deras charm slits ut, märka om du känner dig tömd runt en narcissist.

Om du fortsätter att offra dig själv för dem kommer du också att känna dig tom och död. Du kan börja uppleva hur det var för dem att ha en invasiv, kall eller otillgänglig narcissistisk förälder. Anne Rices vampyr Lestat i The Vampire Trilogy hade en så känslomässigt tom mamma, som hängiven bandade med honom och använde honom för att överleva.

Att försöka tillfredsställa dem känns otacksamt, som att försöka fylla en bottenlös grop. Hålet är deras inre tomhet, som de inte är medvetna om, men förväntar sig att andra ska fylla. Naturligtvis är det omöjligt. Fokusera istället på att möta dina egna behov och läka din egen tomhet.

Läs också Enkla tips för att förbättra ditt minne

Write Reviews

Leave a Comment

Please Post Your Comments & Reviews

Your email address will not be published.

No Comments & Reviews