Minska risken för stroke, förändring och förbättra hälsan.

12 Oct, 2020 | Hugo Sohlmann | No Comments

Minska risken för stroke, förändring och förbättra hälsan.

stroke

Maj är National Stroke Awareness Month. Målet med denna månad är att minska påverkan och förekomsten av stroke. Enligt National Institutes of Health drabbas mer än 700 000 amerikaner av en stroke varje år. Förekomsten av denna hälsorisk påverkar ekonomi, relationer, mental hälsa och samhällsstödsresurser. Fokus på att undvika stroke bör vara kontinuerligt, inte bara målet för en aktivitet från månad till år. När jag konsulterar kunder för att sätta mål för en hälsosammare livsstil kommer mina förslag för att förbättra hälsan att minska risken för stroke.

Minska risken för stroke

Du kan ta enkla steg för att minska risken för stroke. De inkluderar att gå ner i vikt, sänka blodtrycket, träna mer, dricka måttligt, och om du är rökare, sluta. Den taktik du kan ta är uppenbarligen kopplad. När du går ner i vikt vill du justera din kost och välja massor av frukt, grönsaker och fullkornsmat. Välj magert kött med låg fetthalt som fjäderfä, fisk eller nötkött. Se till att mjölk, ost och yoghurt har låg fetthalt. Nyckeln till viktminskning är att begränsa ditt matintag så att du konsumerar mer kalorier än du äter. För att förlora ett pund måste du bränna 3500 kalorier eller minska 3500 kalorier, som du vanligtvis äter. Börja flytta och lägg till övningar. Gör träning till en vanlig del av ditt dagliga arbete. Det rekommenderas att du tränar i cirka 30 minuter i veckan, 5 till 6 dagar i veckan. Ökad träning ökar antalet kalorier som kroppen bränner. Om det är svårt att skära ut 30 minuter, överväga att dela upp det i mindre, kanske 15-minuters intervall. Att gå är ett av de enklaste sätten att flytta kroppen — investera i en stegräknare eller få en smartphone-app för att räkna dina steg varje dag.

Viktminskning och träning hjälper dig att sänka blodtrycket. Bra matvanor, att äta mindre salt och äta mer kaliumrika livsmedel hjälper till att kontrollera blodtrycket. Livsmedel som är rika på kalium inkluderar vita bönor, linser, rostade söta och vita potatisar, torkade bönor, bananer, hälleflundra och lax. När du hanterar blodtrycksutmaningar, var noga med att kontakta leverantören så att du kan överväga att använda droger som hjälper till att sänka blodtrycket.

Fysisk aktivitet och hälsa

Att dricka alkohol kan skydda och förhindra riskfaktorer för stroke. Att dricka med måtta, såsom 5 uns vin, 12 uns öl eller 1,5 uns destillerad sprit, anses vara hjärthälsa och hjälper till att minska risken för blodproppar. Å andra sidan är alkoholism en riskfaktor som kan öka risken för stroke.

Rökning är en faktor som inte är ett bra livsstilsval. Detta är en vana, om du har svårt att göra de sista puffarna, vänligen sök instruktioner från en vårdpersonal. De kan hjälpa till att välja rökstopphjälpmedel, droger, om det behövs, och hitta samhällsstödgrupper som hjälper till att avbryta denna dåliga vana.

Detta är året, så många människor är aktiva och tycker om utomhusaktiviteter och aktiviteter. Du kan dra nytta av dessa aktiva stunder när du antar en bra, bättre eller bästa hälsosam livsstil.

Write Reviews

Leave a Comment

No Comments & Reviews