Sammanfattning av stroke symtom.

12 Oct, 2020 | Hugo Sohlmann | No Comments

Sammanfattning av stroke symtom.

stroke6

Att bli slagen av en stroke händer tusentals människor varje år. När du åldras blir din kropp mer mottaglig för olika sjukdomar och syndrom, stroke är en av dem.

Stroke orsakas av bristning av blodkärl i hjärnan och översvämning av blodet i hjärnområdet, vilket orsakar hjärnskador på hjärnområdet.
En stroke kan göra att du inte kan tala eller skada din hörsel eller någon eller en kombination av många saker. Stroke kan vara och är ofta dödlig. Det finns många faktorer som ökar risken för stroke, och dessa faktorer ökar vanligtvis med åldern. Det finns många saker du kan göra för att minska risken för stroke. Genom att göra något för att minska risken för stroke minskar du också risken för många andra hälsoproblem.

Cerebrovaskulära sjukdomar

Men alla står fortfarande inför risken för stroke, vilket bara är ett oundvikligt faktum i livet. Därför är det bra sunt förnuft att minska riskfaktorerna så mycket du kan. Att veta att du eller någon du älskar borde ha ett varningstecken på stroke och det kommer att berätta att du har överlevt. Tidigt svar och tidig behandling av stroke är nycklarna för att minimera skador och öka överlevnadschansen.

Om du märker plötslig domningar eller svaghet i ansiktet, armarna eller benen, särskilt om detta bara sker på ena sidan av kroppen, kan detta vara ett varningstecken på stroke. I många fall inkluderar detta också förtal eller svårigheter att prata. Människor som ofta har bedövade ansikten och smutsigt tal kommer inte ens märka det, det måste påpekas av människor som ser och pratar med människor.

Människor med detta problem har ofta hälften av munnen och kinderna oanvändbara och hänger på ena sidan av ansiktet. När sådana tecken dyker upp kan äldre släktingar ibland bli svåra och förvirrade, och om du hittar några av dessa tecken är det mycket viktigt att omedelbart söka förklaring. Detta beror på att den plötsliga förvirringen också är ett av symtomen på en stroke, liksom den plötsliga svårigheten att förstå vem som pratar med dem.

att drabbas av en stroke

Problemet med att plötsligt se båda ögonen är ytterligare ett varningstecken på en stroke. Om du eller din nära och kära plötsligt har problem med att gå, balansera och koordinera är detta också ett varningstecken på en stroke. Allvarlig huvudvärk utan känd orsak är också ett varningstecken på stroke. Ordet “allvarlig” kan inte betonas för mycket. Vanligtvis är huvudvärken som signalerar en riktad stroke handikappande och mycket smärtsamma. Människor går ofta ensamma på sjukhuset för huvudvärk.

Det här är några av de vanligaste varningstecknen på stroke, men det finns andra. Om du hittar en äldre släkting i sängen och helt inte svarar kan det också bero på en svår stroke. Allt ovanligt som händer med dina sinnen förtjänar uppmärksamhet. Att höra en pop och höra en ström av vatten eller lukta rök eller ringa i öronen eller plötsligt smaka på vilken smak som helst i munnen bör vara värt att uppmärksamma. Det finns mindre och svåra stroke, så var uppmärksam på de tidiga varningstecknen på stroke för dig själv och dina nära och kära.

Write Reviews

Leave a Comment

Please Post Your Comments & Reviews

Your email address will not be published.

No Comments & Reviews